Marketing Questions - F.A.Q.
25.Can one set a different price for each product in each region? How is this done?
Answer: One can set a different price for each region using the 'Product/Area Analysis' screen under the simulation tab.
26.What does the percentage of factory store visitors mean?
Answer: How many visitors entered the firm store in each region during the given quarter.
27.How can one tell how many clients were interested in a certain product in a certain region?
Answer: In the 'Product/Area Analysis' screen, the 'Visitor' counter counts how many visitors were interested in purchasing the firm's products at the firm's store (not local retailers).
28.How many customers were questioned in each 'Demand Survey'?
Answer: The survey samples about 3,000 visitors and uses this sample for demand estimation.
29.In what regions is the demand elastic and inelastic and in what regions is it not?
Answer: Demand is elastic in the North region and West regions and in non-elastic in others.
30.How can one understand what customers' opinions are of products bought? In what units is this information given?
Answer: The customer's survey includes information about product quality in terms of Good, Average and Bad.
31.How can one tell what product inventory remains at the main factory as well as in different regions?
Answer: The 'Total Sales Screen' includes information about inventory numbers and their locations.
32.Can finished products be moved from region to region?
Answer: No, finished products cannot be moved from region to region once they have reached local stores.
33.What parameters affect the transportation costs of a single product unit?
Answer: The parameters are; cost per day of transportation; number of transported units; traffic and changes in transportation contract during the year.
34.How can one evaluate transportation efficiency?
Answer: The transportation screen includes information about the efficiency of transportation.