Production Technology - F.A.Q.
43.What are the different types of production technologies available in the Green State and how do they differ from one another?
Answer: There are nine different production technologies available. They differer from each other in two ways: capital – labor tradeoff and automation level. Labor and capital differentiates the technologies into three categories: Labor Intensive, Capital Intensive and Labor and Capital equal. Automation levels are divided into low, medium and high automation levels. The nine different possible production technologies differ from one another in their production curves and functions, efficiency levels, costs and use of machinery, labor and R&D options.
44.What is the maximum number of products a firm is capable of manufacturing in a single shift or day?
Answer: The maximum number of product are 150 units per machine per shift.
45.What is the maximum investment in technology a firm is able to make at the beginning of the simulation?
Answer: There is no limitation on the amount of investment the firm can invest. However, it should be noted that maximum investment is not the optimal action to be taken at the beginning of the simulation.
46.What is the production machines' efficiency level in percent?
Answer: The production machines' efficiency measured in percentage is how much of the theoretical production quantity is achieved by the machines. This value is presented in the production screen after running a simulation.
47.What is the maximum number of hours a worker can work in a single quarter?
Answer: 180 hours per month times 3 months in each quarter.
48.How do different technologies differ from one another regarding water and power consumption?
Answer: High automation consumes more energy and less water per product.
49.What is the 'Target Production Amount' and how is it set? What are its manufacturing and expenses?
Answer: The target Production Amount is the quantity each production line should produce during the quarter. It is set in the production screen. It affects the setup expenses of the production line.
50.What is the relationship between producing Product 1 and producing Product 2?
Answer: Each 4 units of Product 1 requires 1 unit of Product 2 for its production.
51.How can one know how many products where returned by customers?
Answer: This data appears in the sales report.
52.How are electricity expenses calculated?
Answer: Electricity is measured in kW units. The price for each kW is multiplied by a price per shift (block pricing for each shift).